×
Bejegyzés
Blog
Felhasználó

A Cafeblog 2021 januártól tárhelyszolgáltatóvá változik. Blogposztot írni nem lehet rajta. Kérünk, olvasd el az új Felhasználási Feltételeket!

SweetHome Duplán tökös biscotti Mostanában értettem meg, miért is szeretik az emberek a biscottit. 80
3
Ajándékötletek konyhatündéreknek - ne főjön tovább a fejed, hogy mi kerüljön a fa alá!
64
Ha azt hiszed nem lehet bepótolni az elmulasztott figyelmet, most figyelj! ;) :D
93
Búcsú és köszönöm! Megyek tovább az úton! Az új blogon találkozunk!
3
Család. Az első szó, ami eszembe jut a karácsonyról. Mert ők a legfontosabbak, ők azok, akik mindenekelőtt számítanak. Az ő örömük és boldogságuk....
41
Anya vagyok, két kicsi gyerekkel, akiknek vírus ide vagy oda, igenis jár a karácsonyi csoda
13
7 hazai márkát mutatok be, akik minden elképzelést megvalósítanak.

Napi kattintós

Cheesecake, azaz sajttorta. Abból is a klasszikus new york-i verzió következik, ahol a krémsajtot tejföllel gazdgítjuk, így lesz igazán krémes, lágy a sajttorta. Annyira egyszerű, és mégis fenomenális ízkombináció.     Annyi sajttorta szerepelt már a blogon, és ez a csodás kis gyönygyszem eddig valahogy kimaradt. Pedig ez a sajttorták alfája és omegája, az tuti. […]
        Sziasztok ! Ismét  itt vagyunk , és ismét egy tortával jelentkezek nektek . A mai egy igazán különleges darab , mivel a fő összetevője az egyik kedvenc édességem a Kinder Maxi King , de szerintem ezzel sokan vannak még így . Milyen jó is volt régen ,  kisgyerekként állandóan ilyeneket ettünk […]
Egy hűsítő mascarponés, epres pohárkrémről van szó igazából, de a múltkori New York utáni sóvárgásomnak köszönhetően megszállt az ihlet, és elneveztem New York cheesecakenek – pohárban. Mert ugye akár ez is lehetne. Keksz – pipa. Krémsajtréteg – pipa. Eper a tetején – pipa.       Elképesztően finom, én még embert nem láttam, aki ne […]
Hozzávalók (26 cm-es tortaformához) A piskótához (Baracskay Angéla receptje alapján) 6 db közepes méretű tojás 80g finomliszt 120 g kristálycukor 1 kis üveg eperlekvár a piskóta kenéséhez A joghurtos epermousse-hoz 400 g megtisztisztított, durvára aprított eper 250 g görög joghurt 80-100 g kristálycukor (az eper édességétől függően) 250 g habtejszín (min. 30%-os) 10 db lapzselatin […]
    Most, hogy végre jó idő van, ösztönösen jobban kívánjuk a könnyebb, lágyabb ízű, gyümölcsös finomságokat. Ha egy ilyen finomságot ráadásul a sütő bekapcsolása nélkül tudunk elkészíteni, az abszolút befutó lehet 🙂 Ez a túrótorta is ilyen. Kekszes alapon lágy túrókrém csücsül, amit joghurttal tettem még frissebbé. A tetejére pedig egy epres zseléréteg került, […]
  (a képen egy 24 cm-es formában készült piskóta látható! A címben feltüntetett összeg, nem tartalmazza a rezsiköltséget, az elhasznált sütőpapírt, mosogatószert és a forma beszerzési költségeit! Nem a legdrágább de minden esetben kifogástalan minőségű anyagokból készült, mint pl, M-es tescos tojás: kb. 35 ft /db, tej :130 Ft, liszt:100 Ft,  cukor: 200 Ft és így tovább…) Sokunk rémálma a […]
Pár napja elmentünk fagyizni a fiúkkal. Nem igazán szoktunk cukrászdában sütit enni, de most kértek azt is. A 4 éves fiam egyértelműen csak azért, mert kinézett egy joghurttortát, a tetején málnával. Úgy tolta be, mintha nem is lett volna, kb. 1 perc alatt. Akkor jutott eszembe, hogy én még sosem csináltam, és nem is értem […]
A legjobb korai nyári desszertekből nem hiányozhat az eper! Az eperhez pedig mi passzolna jobban, mint a túró és a mascarpone. Na és egy kis csoki sem fog megártani a tetején ugyebár?Szülinapra is kiváló meglepetés, ezt a két szememmel láttam, hiszen én is ilyen alkalomra sütöttem. Kakaós piskóta az alapja, amit én kakaó helyett karobporral […]
Fanyalgó, kétkedő és kekeckedő emberek mindig is voltak. Ráadásul a sok éves tapasztalatom azt mondatja velem, ez egy darabig még így is lesz… Nagyon elszomorít, amikor azt látom, hogy az emberek nem tudnak mások sikerének örülni, csak az keresik, mibe tudnának belekötni. De mégis, hogy lehet egy csodálatos kertbe belekötni?     Úgy tűnik, van […]
A rebarbara nálunk nagy kedvenc önmagában is, de az eper-rebarbara páros szerintem verhetetlen. Ahogy a rebarbara savanykás íze és az eper édessége találkozik, tényleg fenomenális. Így ha tehetem, maximálisan kihasználom azt az időszakot, amikor együtt kaphatók. Mindig készül belőlük leves, elég sok levár, és persze rengeteg sütemény is. A crumble szintén a favorit desszertek közé […]